lunes, 17 de septiembre de 2012

CONCERT DE MÚSICA KLEZMER



En aquesta ocasió Cat Esemble -duet format per Jordi de la Torre al piano i Montserrat Munill a la flauta travessera- conta amb la col·laboració d'en Jordi Cascales a la bateria i en Pau Prat al clarinet per oferir un concert didàctic dedicat a música de l'Europa de l'est.

Aquest tipus de música, més coneguda com a música klezmer o música jueva és d'un estil desenfadat, molt festiva però alhora amb melodies molt sentides dotades d'una gran càrrega emocional. Originària de la Europa de l'est, la música Klezmer es recupera d’una absència de vàries dècades durant el segle passat per gaudir d’un autèntic renaixament que ve des dels anys 80 fins l'actualitat, captivant la senssibiltat de tot tipus de públic.

Les escales orientals típiques d'aquesta geografia dónen a les seves línies sonores un aroma de melancolia  molt expressiu. D'altra banda, l'acompanyament dinàmic i saltimbanqui on es recolzen  els cants de la flauta i el clarinet provoca un contrast exòtic ben interessant.

Cat Ensemble i companys presenta aquest concert en format divulgatiu amb explicacions sobre la història d'aquesta música i els músics que l'interpretaven (Klezmorins), així com un breu anàlisi musical dels ingredients que caracteritzen aquest estil musical i el funcionament de la formació instrumental que participa en aquest concert.

A més a més, i per endinsar- nos encara més en l'atmosfera musical  jueva, aquesta sessió ofereix també una activitat pràctica amb el públic al qual convida a ballar alguna de les peces que s'interpreten, guiats per les instruccions d'un dels nostres múscis i acompanyats en viu per la resta del grup.

En resum, un concert amè, didàctic i participatiu que agradarà tant als que volen conèixer una nova sonoritat musical, com a aquells que estiguin interessats en explorar una mica en  les arrels i el funcionament intern del que sentiran.





No hay comentarios: